Grillpartaj.

Glad Valborgs på er allihopa. Hoppas alla får en trevligt kväll, brinn inte upp och frys inte ihjäl osv.
Själv ska jag, min kära pojkvän och mina kära vän Emma äta mat. Grillat, närmare bestämt. Och intaga alkoholhaltiga drycker. Efter det är planerna inte riktigt bestämda, det finns några alternativ som ska ses över. Dock är jag riktigt sjukt trött efter jobbet osv, så jag kanske bara kollapsar i soffan.

Snabbshoppade en stor skjorta idag på Indiska. 129 kronor, en blå. Precis som jag ville ha. Till ett otroligt sofiasplånboksvänligt pris. Tacktack. Ska ha på mig den ikväll.

Indiska.

indiska

Jag vill ha sommar. Och värsta sommarklänning, med blommor och allt som hör till. Indiska brukar ha fina såna känningar, hoppas den här ovan kommer hit. Sjuuukt somrig.

Och nu är snart april slut. Tokigt vad fort det går.

Gårkvällen osv.

Blev en riktigt trevlig kväll igår faktiskt. Hade som inga förväntningar, eftersom allt bestämdes väldigt spontant.
Först middag hos mig, jag och Pär briljerade med våra matkunskaper (läs: jag googlade alla recept). Potatiskgratäng och kyckling med någon marinad på, och så min otroliga sås. Majonnässås. Gott. Man kanske skulle bli kock?
Några glas vin senare begav vi oss in mot stan, för att mingla lite på station. Och tack vare trevligt och partyglatt folk där så blev det ju en hellyckad kväll!

Men, som alltid, tungt att stiga upp och jobba. Men det är sånt man får ta. Än är man ung.

Ikväll var det pizza och lekar med laget som gällde, och jag gjorde ingen besviken i musikleken. Det är lite av min grej att komma ihåg obskyra band som gjorde något obskyrt soundtrack till någon gammal film. Det imponerade stort på alla ungdomar (16-17 åringar) i laget, måste jag säga.

Hursomhaver, nu har jag bunkrat upp med sjukt mycket godis och ska såsa framför tv:n tills Pelle ämnar dyka upp. Jag lär hinna somna.


So here we go again!

Just ja. Och ikväll ska jag och Pär ska göra ett nytt försök i "laga-romantisk-middag-och-ha-det-mysigt".
Det gick ju inte så bra förra gången, hrm.

Och sen utång. Kan bli bra. Jag ska ha nya sockar på mig.


MAGI!

56906-12

MARIT BERGMAN KOMMER TILL TRÄSTOCKS!
TACKTACKTACK!

(Bild från maritbergman.net)

En dag på stan.

Det är lite konstigt. När man väl har pengar så hittar man ingenting. När man väl har tilfällen att använda lite finare kläder så hittar man inga fina kläder.
Fast jag hittade några saker. Fin ljusgul (finally) t-shirt på Indiska och vita knästrumpor på Åhlens. Och ett par sjukt fina skor på Din Sko (det var rea också), men jag köpte dom inte (starkt). Jag har redan skor i överflöd. Typ.


Blä. Jag är less. 

Extras.

Extras.

Den bästa serien sen The Office. Älskar Ashley Jensen rollfigur; lite osmidig, lite förvirrad men sjukt härlig.
Kolla in!


"Meet Darren Lamb, agent. Don't let the glasses fool you; he really is quite useless at his job."

Bra vs. inte fullt lika bra.


Bra grejer idag:
1. Det är varmt.
2. Jag fick lön, och mycket mer än jag trodde att jag skulle få.
3. Jag har bara ätit nyttiga saker.
4. Det är varmt.
5. Jag får träffa Pär.

Inte lika bra grejer idag:
1. Missat det fina vädret pga jobb.
2. Fått kallelse till tandläkaren.
3. Fått schema för maj och insett att jag inte kommer kunna göra alla roliga saker som jag ville (typ fotbollsmatcher typ fester osv).

The search is over.


56906-41
Har äntligen hittat en bikini. På H&M, såklart. H&M kan man lita på.
Bilden är från H&M's onlineshop, men min ser inte riktigt ut sådär, men nästan. Bandeau-modell med svartvitt mönster är det i alla fall. Tyckte om den direkt jag provade den. Så, äntligen var det kirrat. Nu fattas bara lite mer brunhet så blir det klockrent.

Fick värsta ilet imorse och gjorde scones till frukost/lunch. Hur gott som helst med nybakade ju! Hällde även i lite rågmjöl så att de skulle bli lite nyttigare. Mumsigt. Och snabbt går det också, endast tio minuter i ugnen osv. (Tänk om man alltid hade tid att baka på morgonen?)

Vad har jag mer gjort idag? Gått en liten runda på stan med kära mormor, hon var peppad på att köpa "flytta hemifrån"-grejer till mig. Dock är det väl inte riktigt dags än, men det är ju rätt smart att samla på sig lite redan nu. Och om mormor står för notan är det ju bara att köra. Blev lite bäddset och handdukar och sånt. Känns bra att få välja själv, annars är det lätt hänt att det blir blommiga örngott och babyrosa badlakan...



Stooor skjorta.

56906-40

Hittade den här bilden på Aftonbladets modesidor. Jag blev supersugen på en stor skjorta att ha i sommar, som klänning. Jag har redan en vit, men det skulle vara kul med typ...ja, en blå. Borde väl gå att hitta även här i stan?
Det är ju verkligen det skönaste plagget som finns.

Love is in the air? Love is all around?

Tavlan jag sak göra blir typ en kärlekstavla. Eller själva inspirationen & tanken är kärleken, efter som den ska ges till två otroligt kära personer. Förlovade och allt, liksom. Så, motivet blir kärleksfullt, men jag hade även tänkt inkludera något fint citat om kärlek. Typ från någon fin låttext.
Problemet är bara att hitta det ultimata citatet. Hur många gånger har man inte tänkt, åh det där var jävligt bra sagt, när man hör en låt? Sen glömmer man bort det. När man väl behöver det är det som bortblåst. Nån som har nåt tips?
Hm. Måste nöta alla låttexthemsidor som finns.


I got an itch.

Det kliar i mina shoppingfingrar. Jag har fått för mig att jag behöver jättemånga saker, och skulle jag fara ner på stan nu skulle det spåra. Det skulle verkligen det.
But, det är trots allt bara tre dagar kvar till lön, och vissa saker kan jag tillåta mig att köpa (faktiskt):
- Bikini. Måste faktiskt inhandlas. Måste, måste, måste. Är sjukt less på min gamla. Den är ful.
- Hårfärg. Kostar aningens för mycket, men tänk på hur mycket man sparar på att göra det själv?
- Snygga underkläder. Seriously, jag tycker synd om min pojkvän. Underkläder har aldrig varit högprioriterat område i min värld. Dert ska det bli ändring på. Kanske. Möjligtvis. Om jag ids. Nej.
- Och en ny klänning, perhaps? Haha. Oh no.
- Sahara Hotnights nya. Och Lasse Lindhs. Behöver lite ny sweet music. Stort måste.
- Ett snyggt halsband, helst ett som jag sett på H&M. Ska se om det finns kvar. Hänget har formen av en stereo, typ.
Dock använder jag aldrig halsband (knappt smycken över huvud taget), men det ska det bli ändring på (haha, I wish...).


Nu ska det skapas.

Nuså. Idag eller imorgon ska jag ta tag i Sanne och Isaks tavla som de ska få. Eller som de har beställt, rättare sagt.
Har gjort en skiss på hur den ska se ut, men varken Sanne eller Isak har sett den, så det blir en överrasking för dem! (Tänk om de hatar den?) Hursomhaver, jag är peppad, den ska hänga i deras vardagsrum.
Det ska bli ett motiv, fast på fyra dukar, i en kvadrat. (Hm, förstod någon?). Men, det ska bli kul att få ge den till dom när den är klar! Tjiho.
Här är lite gamla skapelser som sitter i mitt rum, den till höger är en liten rip-off från omslaget till My Chemical Romance andra album, Three Cheers For Sweet Revenge (fast jag gjorde om den litegrann):

56906-39

Ha en bra söndag, hej!

Lasse Lindh.

Åh. Pappa har tänt grillen. Nu jäklar. Sommarkänslan börjar infinna sig. Om det var varmt nog skulle jag skutta omkring i den här underbara skapelsen:

56906-38

Fy alltså. Längtar till sommaren så jag tror jag kan dö. Vill ha festivaler, uteserveringar, ljumma kvällar, mygg, promenader i solnedgångar, sjuk lathet på stranden, nattliga dopp, bara ben under klänningar, svettiga fotbollsmatcher, solblekt hår och en massa kärlek. Kom nu tack!

Dagens låt:
Lasse Lindh - Radion spelar aldrig våran sång.
Otrolig text. Nostalgitripp till förra sommaren. Och den var fin den.
Måste ha nya skivan! Finns inget annat.


 

Värdelös på rubriker.

Äntligen är jobbveckan slut. Nu jäklar ska det slöas i helgen.

Ikväll blir det pelleplutt och imorgon mys med de finaste vännerna man kan har.
Kan inte bli inte bättre än så. En match mot Clemens ska hinnas med också, har inte tränat sen nån gång typ förra veckan så jag känner mig inte så in shape...

Åh, nu är det nåt snyggaste-hunkarna-i-hollywood-program på tv. Måste ses.
Ciao.

(Åh, och Pelle köpte fiiina skor idag. Låga, svarta Converse. Nice. Jag slog till på linser & linsvätska för 1.200. Inte lika kul.)

Playlist och bowling.

Otroligt värt att vakna 9.30 när man inte börjar förrän 12. Verkligen jättevärt.

Våren verkar tvärt ha försvunnit idag, men det stoppar inte mig från att göra den ultimata vår-playlisten:
Lasse Lindh - Varje litet steg
Sahara Hotnights - Cheek to cheek
Killers - Read my mind
Arctic Monkeys - Brainstorm
Juvelen - Hannah
Shout Out Louds - Tonight I have to leave it
Jamie T - Calm down dearest
Just Jack - Starz in their eyez

Alltså, seriöst, jag gillar inte att bowla. Det enda som är kul i bowling är dom roliga skorna och första slaget. Sen är allt bara tråkigt. Var där igår med Pär, eftersom vi skulle försöka hitta på något annat än bara se film och proppa i oss godis (kvällen slutade iofs så ändå...). Men, varenda bowlingstillfälle slutar med att jag blir slur. Det är så himla svårt att bowla. Det ser inte svårt ut, men det är det. Och det gör mig arg.


Låta det växa eller inte?

56906-37

Åh. Skräp. Ska jag låta håret växa ut, så att man kan ha såna där fina grejer i det osv, eller ska jag hålla det kort?

Bild från facehunter.com.


Nej jag har inte så mycket att göra.

Jag väntar på att Pelleplutt ska komma hem från träningen, det är drygt och jag har inget bättre för mig än att sitta här. So, here we go.

Dagens betraktelse:
Det är sjukt stor skillnad på att bo hos mamma och att bo hos pappa. Jag skiftar varje vecka, och har länge lagt märke till en stor skillnad mellan de båda veckorna:
Jag äter sjukt mycket mer nyttigt när jag är hos mamma. Där serveras det bulgur, couscous, matvete, lax, sallader med avocado, spenat, tomater m.m. Vitt börd är bannlyst och man får leta länge innan man hittar något onyttigt i skåpen. Finns det inget onyttigt hemma är ju risken aningens minder att man proppar i sig det, right?
Nu säger jag inte att pappa lagar jätteonyttig mat, men det blir i större utsträckning hamburgare, hämtmat och korvsaker. Och i skåpen/frysen finns det oftast något med lite för hög sockerhalt. Och nyss fixade pappa plättor med sylt & grädde till kvällsfika. Haha. Kvällsfika.
Skilda världar, säger jag bara, skilda världar.

Dagens otippade:
Klutmarks tränare ringde nyss och frågade om jag hade slutat spela fotboll. Han hade tydligen hört det någonstans. Ville väl att jag skulle överväga dom isåfall.
Que!? Vem är det som sprider skumma rykten om mina fotbollsförehavanden? Nyss hade mina tränare hört att jag hade tänkt gå till Kaif. Eller att jag typ redan hade skrivit på. Till och med kanslisten på Myckle hade hört det.
Hm.

Dagens citat:
"Klonade människor är inte roliga människor."
Läste det i Modette, det var stylisten Robert Rydberg som sa det. Otroligt klockrent.

Dagens tråkigaste:
Skolmassakern i USA. Just nu rapporteras 31 döda. Varför är man ändå inte förvånad? USA måste seriöst se över sina vapenlagar.

Dagens låt:
Tiger Lou - Sell out. Mest för att jag lyssnade på den medan jag gick i den underbara vår(nästan sommar)solen.
So we can sort things out
and you can apologize...

Dagens jag-vill-ha:
- Roliga solbrillor, helst med röda eller blåa eller vita bågar. Fräsigt!
- Sommarklänning, vit eller annan sommarfärg. Vars hitta?
- Billigare linser. Ska till optikern imorgon, och lär behöva lägga ut en liten tusenlapp. Någon som vill chippa in?

Förlåt för det otroligt långa inlägget. Godkväll.


Jag döööör.

56906-36
Den här klänningen från Topshop är helt klockren. Det bara skriker Sofia om den. Blä.
Blä för att Topshop är aningens för långt bort. Blä för att jag måste spara pengar. Blä för att världen är orättvis.

Okej global uppvärmning, jag tror dig.

Tuff helg. Men idag har jag äntligen fått vila upp mig. Dagen har sett ut som följer:
 Vaknade, såg att det var typ sommarvärme ute, for och köpte lite tidningar (däribland Modette, ser mycket lovande ut!) och satte mig i solen och bara njöt. Helt sjukt att man kan sitta i shorts och bikini i mitten av april, och svettas! Stöööört väder.



Anarki.


Puh. Jag säger bara puh.
Idag höll jag för första gången i ett kalas på jobbet. Själv. Tio ungar i 3-5 årsåldern. Majoritet pojkar.
Puh.
Det blev hundra grader i rummet direkt, det vältes drickor, det blåstes i visselpipor, det låg mat över typ hela golvet, barn hade borta alla saker som jag gett dom för tio sekunder sen och ville ha nytt, barn blev ledsna, barn blev glada, barn sprang iväg, barn skrek grejer till mig i munnen på varandra osv osv forever and ever...
Kort sagt: det var lite kaos.
Men det var kul. Det var sjukt jobbigt men jag tyckte om det ändå.
Dock tog det typ ett år att städa upp sen, det var lite world war three-känsla över hela rummet, menmen... sånt händer.

Nu ska jag kollapsa i soffan. Hej.

I think sometimes you forget where the heart is.

Det här kan ha varit den slöaste dagen i mannaminne (heter det så?). Inte gjort ett dyft.
Men jag tycker att jag är värd det, eftersom helgen inte kommer innehålla något annat än jobb. Fre, lör, sön - 26 timmar sammanlagt.
Tack för den!
(Missar ju det fina vädret som alla snackar om ska komma, crap...)

Well, well, om jag hade haft mer tid över så hade jag nog gjort färdigt en tavla jag börjat på. Fick en ny duk av Pelle i födelsedagspresent så det börjar som vara dags att måla något på den.
Men, det får vänta.

Dagens låt:
Yellowcard - Empty Apartment.
Oh, sweet 2005....
 

Att införskaffa: XL-bröst.

Jag gillar att spatsera på stan med min mor. För det första blir hon så himla glad när jag frågar om hon vill göra det, för det andra så hittar hon alltid saker som jag aldrig skulle ha sett annars, vilket har lett till många fina fynd. Plus att hon alltid bjuder på fika. Råmysigt.
Dagens mål var som sagt en bikini, men det gick sådär. Hittade en likadan modell som den på bilden nedan, på Åhlens, men det fanns bara kvar L och XL. Alla vet att jag varken har L eller XL bröst. Knappt S, typ.
Daaamn. Hoppas dom får in mer. I alla fall, hittade en helt okej på Stadium också, men den fanns bara i svart och vitt och jag vill gärna ha i en skrikigare färg. Jag har som kommit på hur roligt det är med skrikiga färger. Man blir glad.
Ungefär så. Men så det blev inget bikiniköp den här gången.

Gud vad jag tramsar. Mamma hittade en fin svartvit tunika som jag lär lägga beslag på några gånger. Gillar starkt att vi har samma storlek och (till viss mån) samma smak.

Roligast igår (eller roligt och roligt, inte för a certain Roma-fan I know...):
Roma förlorade med 7-1 mot ManU.
7-1 liksom!
I en Champions League-kvartsfinal. Helt sjukt.
Kanske det sjukaste jag sett.

En sån! En sån!

56906-35

                        Bild från asos.com

Bikini?

Idag ska jag ut på jakt. Och det är inte vilken jakt som helst, utan den fruktade bikinjakten. Jag har inte köpt ny bikini på år och dar, så det är verkligen dags.
Tyvärr hatar jag det sjukt mycket. För det första måste man ta av sig alla kläder man har på sig för att kunna prova (och än går man inte på stan i endast linne, shorts osv) så bara där har vi ett jobbighetsmoment. Sen passar typ 1 promille av alla man provar bra, så då hinner man bli lagom  less. (Nu när jag tänker efter är det lite som med jeansprovning... )
Jaja, yada-yada.

Dagens låt:
Arctic Monkeys nya. Åh, jag är så svag för engelska, skrikiga rockpojkar.

Vad gör man inte för att se lite fotboll?

Sådärja. Från att ha suttit ute på gården, svettandes iförd endast t-shirt, till att halvt frysa ihjäl uppe på Norrvalla. Har fortfarande ingen känsel i tårna. (Damn, längtar jag mycket till Turkiet nu eller vad?)

Helgen har varit magnifik. Mycket god mat, god dricka, gott sällskap och god fotboll. Längesen jag hade sån bra helg faktiskt. Men gud, nu måste det trappas ner på sötsaker. Har kanske tryckt i mig 40 kilo den här helgen. Inte acceptabelt.

Klirr.

Nu ska det skålas lite.
Hoppas alla haft en bra påsk, I sure have.

Puss.

It's such a short gap between the gutter and stars .


Now why'd you wanna go and put starz in their eyes
It's the same old story, well they just didn't realize
And it's a long way to come from your private bedroom dance routines
And saturday night's drunken dreams.

 
Just Jack - Starz in their eyez.
Jag vet inte ritkigt varför, men jag gillar den! Grym. Lyssna.

Skärtorsdag.

Och glad påsk får man väl säga!

Jag väntar med spänning på att en massa påskkärringar ska komma, denna gång är vi förberedda här i huset! Ett kilo godis har inköpts. Det blir alltså inte som senast, vid halloween, när pappa blev tvungen att bjuda några lätt besvikna spöken & häxor på en påse Stimorol.

Tant Sofia.

Ibland känner jag mig väldigt gammal. Detta inträffar oftast under fotbollsträningarna.
Dessa ämnen diskuterades i omklädningsrummet idag:
- EU-moppar.
- Finnar.
- Diverse lärare.

Jag kände mig väldigt delaktig i alla tre. Not.

Men, no need to worry, snart kommer Lina hem från Thailand och då kan vi känna oss gamla tillsammans. Och jag måste tillägga att alla tjejer i laget är hur gulliga som helst, och superbra fotbollspelare, så jag ska inte klaga.

Den ständiga frågan.

56906-33

Hur länge är det kvar till löning?



Bild från asos.com

I want you to notice I want you to care

Tiger Lou har den vackraste rösten i hela Sverige.

Den tar vi, sa räven.

Sjukt jobbig dag på jobbet idag, och imorgon lär det bli tusen gånger värre (yihoo i'm so happy). Men en roligt sak hände: jag har blivit tilldelad mitt första kalas. Ska hålla i det om två veckor, är redan lite nervös. Förhoppningsvis går det bra (inga matkrig osv), barnen var tydligen i femårsåldern så då är jag ju i alla fall fysiskt starkare än dom (?).

Medan jag väntade på bussen (hade endast tio minuter att döda) impulsshoppade jag en knallblå tröja på h&m. Jag var inne i något slags "shopping-mode" tror jag, för helt plötsligt var allt där sjukt fint. Men allra finast var den blåa, lösa t-shirten så jag slog till på den! Hipp som happ.

Dagens låt:
Honeydrips - (Lack of) Love Will Tear Us Apart.







Jag är rätt piiiiigg.

Igår var det faktiskt riktigt kul på jobbet. Förutsättningarna var dock inte klockrena, jag var huuur trött som helst innan jag skulle börja (började den otroliga tiden 00.45) men det gav sig efter ett tag. Riktiga toppentjejer som jobbade igår, och då blir det ju genast mycket mer nice! Stod i köket med Jihan, kanske en av de skönaste människorna i världen. Av henne kan man få höra klassiska kommentarer som:
"Är du svensk?" (första gången vi träffades) eller
"Jaså, är du våg? Jag kände det på mig!" (lite synsk osv).
King.

Så, det som kunde ha blivit ett av de drygaste passen i världshistorien blev typ riktigt chill. Tänk om det kunde vara sådär oftare?

Nu ska jag pallra mig till norrvalla och se lite trevlig fotboll. Please, börja inte regna.