GOTTNYTTÅR!


årskrönika 2010

januari:

jag inledde vårterminen på solvik. snö överallt. började tokälska hästpojken. bea och lina lämnade stan, tårar!
.
februari:
klippte av två deci hår och färgade det mörkt. taggade sönder på johnossis 'what's the point'. sandra övergav mig och åkte till usa. mycket P2 på station 8.
.
mars:
skola och jobb om vartannat. jag och malin åkte till stockholm och hade sjukt kul. var och kollade på magnus betnér på nordanå. åkte madrass i erikslidsbacken och snowboard i storklinta. våren var på g.
.
april:
skickade iväg ansökningar till skolor. mkv-programmet i göteborg högst upp på listan. festade loss, bl.a. på branschfest! spårat. jag och malin spenderade många söndagar med bakishäng på fotbollsmatcher i vårsolen.
.
maj:
brännbollsyran i umeå! jag, mala och bq bodde på hotell och gjorde stan osäker. åkte till helsingfors med klassen och kollade på konst, drack mojitos och kollade på promoe. sommaren var på intåg och jag blev kär i magtröjor.
.
juni:
skolavslutning på solvik. fotbolls-vm. midsommar i stefans stuga med roligaste gänget (msdosloldir!). sjukt mycket picknick vid älven. jag och sandra invaderade tunisien där det blev bad, drinkar, ferrari-åk och allmän festfestfest.
.
juli:
stadsfesten med svettsvettsvett. trästocks och älskade pengabrorsan! JAG FICK EN KRAM AV HÄSTPOJKEN! fest varje helg och typ onsdag. afterwork. falket ik-cupen som var så satans kul fastän man var mest otränad i hela världen. fick veta att jag kommit in i göteborg! storjävlalycka.
.
augusti:
stockholmsresa med malin, såg sverige-skottland och dansade lös med bea och lina! hade VÄRLDENS roligaste avskedsfest i skell med bästa folket. flyttade till gbg och in i rebeccas lägenhet i mysiga gamlestaden.
.
september:
började skolan! var så nervös så jag trodde jag skulle dö. blev 23 år gammal och firade med nya och gamla vänner, helt underbart. var på sittning som ballade ur. pappa hälsade på. såg hästpojken och anttila på liseberg med rebecca.
.
oktober:
extremt mycket kino-häng och hotshots-inflation. skolan kom igång på riktigt med hemtentor och grupparbeten.
.
november:
upptäckte the national, bästa bandet på länge. yaki-da blev nya stammishänget. aik hälsade på i scandinavium och jag och rebecca var där och supportade. malin, mårten och elle kom ner över en helg, HÅKAN HELLSTRÖM LIVE. tentafest med halloween-tema som utvecklade sig till den bästa festen på länge. bra månad.
.
december:
vi hade flyttfest hos sannis. båten besöktes varje helg (rebecca & fiona!). världens bästa sambo hade dansuppvisning och var så sjukt duktig. det var julhets och tentastress, sen tog jag tåget hem till skell!
.
bra år. jag har varit glad, syns det?

musiktvåtusentio

årets...
bästa låtar: från och med du - oskar linnros, jag vet vilken dy hon varit i - håkan hellström, dancing on my own - robyn, det var jag - familjen, jag ser solen i dig (men den ser inte mig) - hästpojken, terrible love - the national, bloodbuzz ohio - the national, what's the point - johnossi, gubben i lådan - daniel adams-ray, get some - lykke li, xxxo - m.i.a
bästa album: high violet - the national, 2 steg från paradise - håkan hellström, från där jag ropar - hästpojken, body talk pt1 - robyn
bästa konsert: går inte att toppa håkan på scandinavium va?

typ den enda bilden jag lyckades ta på juldagen

en bq, en pluta-med-läppen-fia och ett vinglas. har vi sett den förut?

02.06

idag blev det en fin mor & dotter-dag på stan. jag hatar mellandagsrean över allt annat, men jag lyckades hitta en svart kavaj som var PERFEKT, ej rea men jävligt billig ändå plus att mamma drog kortet ("bonusjulklapp"). nöjd.
sen lite lunch på det och sen drog jag och jobbade. det var kul, jag fick mycket dricks, men nu blir det inget mer jobb i jul - endast middagar, bio, wayneshäng och nyårs. blir fint.
.
det är ganska kallt ute. pussgodnatt.

måndag

spenderade tretton timmar på jobbet igår. bakis och jävlig på grund av hårt juldagsfirande. men det gick bra ändå, det var kul att vara tillbaka bland roliga jobbarkompisar och trevliga gäster.
.
blir stan idag för lite fika, sen filmfilmfilm (skräckis, yesyes?) med finaste tjejerna ikväll.

juldagen 10 nu kör vi

jag är lite lätt övertaggad på ikväll, har längat efter alla fina kompisar så sjukt jävla mycket!

tjugofjärdedecember

tåget tog mig hem till slut. efter 20 timmar anlände vi äntligen till bastuträsk, jag var nästan på väg att skrika av glädje när det ropades ut i högtalaren. hur som, pappa kom och hämtade mig, vi såg två älgar och jag bara log. norrland är fint. och lugnt.
åkte förbi min mor där det var kaos p.g.a. ombyggnad av köket. inte riktigt bra för mig som inte sovit en blund, bröt ihop lite grann och tog en powernap.
spenderade kvällen hos pappa med glögg och the holiday. väldigt mycket mys.
.
och nu, julafton! GOD JUL på er alla fina människor. puss.

kommer saknar er, mina fina tjejer, ses om en dryg vecka!

<3

rapport från nånstans i svea rike:

1. min stolsgranne gick av i hallsberg - grattis till mig!
2. jag lyssnar på last christmas och försöker uppbåda nån slags julstämning här i min ensamhet.
3. undrar varför folk inte kan prata lite tystare i sina mobiltelefoner. nej, jag vill faktiskt inte höra om när du vaknade upp naken i hornstull(?). bespara mig.
4. dricker vitamin water och får flashbacks från alla bakisföreläsningar.
5. har ingen aning om hur försenade vi är nu, men jag orkar inte bry mig. ta mig bara till bastuträsk in one piece så är jag nöjd, SJ.
6. det sitter en gubbe mitt emot mig som är så sjukt lik den där dubbade tysken i beck-filmerna. jag blir typ irriterad på honom.
7. funderar på om jag ska dra igång vicky christina barcelona eller om jag bara ska försöka sova?

sätt fart

idag ska jag hem. fan vad sjukt det känns.
måste packa nu nu nu, tåget går 17. sen får vi se hur bra SJ sköter sig, räknar med att vara i skell vid... imorgon lunch? om jag har tur.
shit, hejdå gamlestan och hejdå gbg. ses den 2:a januari.

#ingenkaraktär

istället för grupparbete - vin till lunch.

om ni vill se hur en kväll på båten kan se ut


idag:

varit extremt jävla trött, skola hela dagen lång, vg på tentan, nästan hälsat på den här tjejen för jag trodde jag kände henne, diskat ett berg, lyssnat på the national på jättehög volym, slagit in julklappar, ätit ett kilo cheeseballs och kollat på sista avsnittet av våra vänners liv (<3).

"are you from russia?"

jag saknar redan min rebecca. hon är alldeles strax hemma i fina skell. lyllo henne.
jag vill också vara hemma. jag har en jobbig känsla i magen, och jag vill bara hem till folk som man vet var man har.
jag fick akut sakna-mina-tjejer-behov igår. ska krama sönder er när jag kommer hem.
.
igår var i alla fall en bra kväll. vi var vip, fick en etiopisk gruppkram och sen sänkte vi båtjäveln.
nu ska jag tvätta, hejrå.

they take a polaroid and let you go

båten i mitt hjärta! och vilka var dj:s? världens coolaste rebecca & fiona! feeeettt!

kkkaaaoooos

tentan är över, sminket på, sushin uppäten och nu drar vi till eve för lite förfest och sen vidare ut i natten!

istället för tentaplugg

plockade upp de här sakerna på stan igår. topshop & din sko. mycket nöjd!

det är mycket nu

som att inte julstress, tentastress och allmän sociala medier-stress inte var nog, så har jag nu valt att addera till denna stress med ett twitter-konto!
kan bli ångest, kan bli kul.
om ni vill, så följer ni mig här.

bäst just nu:

- alex schulmans nya blogg, alla får plus. sjukt kul.
- musikhjälpen i P3! fint syfte, oväntade låtar, mycket förvirring.
- filip och fredriks podcasts. helt briljant. får mig att skratta högt för mig själv på spårvagnen.
- min egna jul-playlist. god jul.
- faktumet att jag befinner mig på norrländsk mark om exakt en vecka och en dag!
.
nu beger jag mig mot sanna för tentaplugg, hejdådå.

tredje advent (och hur sjukt är inte det?)

igår blev det god middag och mys med vin här på gamlestadstorget 17. jag, rebecca, emelie, sanna och sannas nya I-phone. efter det följde en lite lätt improviserad utgång som avslutades på båten. bra båt.
.
söndag nu. jag är sjukt trött. vi gör korv-i-ugn-korv och efter att den är uppäten ska jag slänga mig i soffan och kolla på världens finaste amelie.

she wants to move

föreställningen igår var grymt bra! och rebecca var bäst, jag är så sjukt imponerad av dig vännen ska du veta! /stolt mamma
.
idag är en bra dag! bra känsla i magen osv. sovmorgon, lyxfrukost och nu julstädar vi lägenheten. tjohej.

fragment

idag begav jag mig ner mot stan för att scouta julklappar. gick inte så bra, slutade med att jag kom hem med en tröja till mig själv istället. fail. men den var grå, stor och mysig från monki, och jag kommer nog att bo i den från och med nu.
.
nu ska jag iväg och kolla på världens bästa rebecca och hennes klass som visa upp sin dansföreställning Fragment ikväll! kommer bli stört kul att se vad de har jobbat på hela hösten! pusshejgladfredagosv.

bang

det är ganska roligt det där. hur saker bara kan komma över en. ena dagen glad, nästa dag depp. idag kom någon slags tyngd och stress över mig. stress över skolan där allting hopar upp sig innan jul. tenta, grupparbete plus en mastodontuppsats som ska göras under jul. kul. julkul.
.
jag vet att det ordnar sig, men ni vet hur det är. det är jävligt mörkt ute och det har aldrig hjälpt.

tjarå

nu åker jag iväg på tjejmiddag hos sannis som fyller 21 idag! grattisgrattisgrattis igen darling!

you were a kindness when I was a stranger

idag har varit tröghetens dag, jag är fortfarande sjukt tärd efter helgens bravader. inte jättefint att då starta dagen med tre timmars föreläsning om offentlighetsprincipen. tungtungttungt.
men efter skolan blev det desto mysigare, jag sanna emelie och evelina begav oss till bönor & bagels (stammisar?) för lite lunch och genomgång av helgens händelser. välbehövligt.
.
för övrigt så taggar jag sönder på juldagen! ska bli så himla kul att träffa alla igen! snälla tiden gå fort fort fort!
juldagen -09

we don't waste no precious time

båten igår! adrian lux! sjukt jävla drag! jag och emelie gick bananas på dansgolvet och drack shots ur champagneglas. älskade det, tjohej!

brukar glida runt hänga runt låna pengar

flyttfest + yaki-da = bra fredag!

hälsningar från norra liden


nu är jag på plats hos sannis! det blir mys ikväll, lite food & wine, lite "vart är vi på väg" osv. sen kanske en sväng ut på stan, gbg bjuder på mildare väder och det tackar vi gudarna för.
nej, nu ska jag hoppa i lite fräsigare kläder.
puss.

me and my army

igår hade vi en grymt mysig kväll som innehöll middag hos eve följt av bio (the social network, äntligen, asbra var den ju!).
.
har precis städat hela lägenheten (hej grushög) och nu blir det stan för lite ärenden och kanske en fika med söt tjej.